Medicatie

Wij geloven dat ADD medicatie een handig hulpmiddel kan zijn wanneer je het juiste middel en de juiste dosering vindt, helaas bestaan er geen wondermiddelen en ADD is niet te genezen met een medicijn. Medicatie kan zeer nuttig zijn bij de behandeling van ADD. 

ADD medicatie vereist ook goede zorg onder leiding van een psychiater die gespecialiseerd is in ADD en veel ervaring hiermee heeft, medicatie voorgeschreven door de huisarts is dit niet altijd. Als je ADD hebt heb je vooral veel doorzettingsvermogen en geduld nodig in je zoektocht naar een goed plan al dan niet met behulp van medicatie. Het vinden van de juiste medicatie kan een uitdaging zijn!

De beste manier om ADD onder controle te krijgen is 5-delig: 1) de juiste diagnose door een specialist, 2) kennis opdoen, bijvoorbeeld door middel van het lezen van boeken, 3) een passende behandeling zoals CGT (cognitieve gedragstherapie), 4) medicatie, 5) ADHD-coaching. Bij ADDcoach.nl kunnen wij u helpen met kennis opdoen en coaching. 

Het wordt afgeraden om alleen medicijnen te nemen en te verwachten dat daarmee je ADD is opgelost. Zo simpel is het helaas niet. Medicatie kan worden gebruikt om je te helpen en ondersteunen, het is niet altijd wenselijk en ook niet altijd nodig. In enkele gevallen helpt ADD medicatie niet of zijn de bijwerkingen ernstiger dan de kwaal. Bij ADDcoach streven we altijd naar een afbouw van medicatie. Het mooiste is het als je je ADD brein zodanig goed onder controle krijgt dat je géén medicatie (meer) nodig hebt. 

Zie het niet als een wondermiddel. ADD gaat niet weg en hoort bij jou.