De ADD coach kan je op verschillende manieren van dienst zijn. Deze hebben vaak te maken met de fase waarin je je bevindt. Hieronder de fases:

  1. Ontdekkingsfase: HELP ik heb ADD! In deze fase ben je waarschijnlijk vooral erg moe. Je bent al zo vaak tegen e eigen beperkingen opgelopen en baalt er al jaren van! “Ik ben een intelligent iemand, waarom kan ik al deze simpele dingen niet?” denk je misschien. Nu ben je er achter: je hebt ADD (door een officiĆ«le diagnose of door zelfonderzoek). Je bent bang, maar ook blij want het is fijn om te weten dat het niet aan jou ligt, dat je niet dom bent en dat hier iets aan te doen is.
  2. Actiefase: je wilt dat er iets aan gebeurt en wel NU! Je gaat naar de huisarts, belt psychologen en psychiaters op en leest alles wat je maar te pakken kunt krijgen over ADD. De redding is nabij -denk je-
  3. Rouwfase: tegelijkertijd moet je een rouwproces door omdat een deel van je persoonlijkheid -heel cru gezegd- niet meer is dan een lijstje symptomen. Je bent bovendien verdrietig vanwege het feit dat je niet eerder wist wat er aan de hand was en om alle kansen die je hebt gemist. Er zijn wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg en misschien kom je er zelfs achter dat je door medicatiegebruik niet zomaar van alle problemen af bent.
  4. Berustingsfase: okee… je hebt ADD. Dat betekent dat je de zaken anders moet aanpakken dan anderen. Iedereen heeft zijn kwaliteiten en mindere eigenschappen, ook jij! Met ADD valt te leven en nu ga je serieus werken aan het ‘hoe dan’? Je begrijpt dat het niet zonder slag of stoot zal gaan en dat het bloed, zweet en tranen zal kosten.