De ADD coach wordt meestal benaderd op twee momenten: in de actiefase en in de berustingsfase. Mensen in de actiefase willen vaak graag snel van hun problemen af en geloven soms nog dat een arts of psycholoog hen van hun symptomen af kan helpen. Helaas kan dat niet. ADD is geen ontsteking die je met antibiotica te lijf kunt en ook geen griepje dat je uit kunt zieken. ADD heb je en hou je; je kunt er echter wel me leren omgaan.

Daarbij kan een ADD coach je helpen! Hieronder de methodes die we daarvoor gebruiken:

Coaching

Door middel van coaching krijg je inzichten in het hoe en waarom: eigenlijk leer je meer over jouw ADD en wat dat betekent doordat je samen met je coach ontdekt wie je bent en wat voor jou werkt. Coaching kan thuis, op je werk maar ook tijdens een wandeling in de natuur plaatsvinden. Er zijn ook coaches met een eigen praktijk. Als jij je maar prettig voelt, want alleen dán kun je ook echt iets opsteken van coaching.

 

Begeleiding

Begeleiding is meer praktisch van aard en houdt in dat je samen met je begeleider aan de slag gaat om orde te scheppen in de chaos. Begeleiding vindt dan ook altijd plaats bij jou thuis en/of op het werk. Samen met de ervaren coach bepaal je manieren om denkprocessen, huishouden, administratie, en werkprocessen  in kaart te brengen en opnieuw vorm te geven.

 

Telefonisch/ e-mail/ APP-contact

Soms moet je gewoon even iemand spreken die begrijpt en niet veroordeelt of die praktische tips heeft. Deze dienst kan worden gekoppeld aan coaching of begeleiding.

 

Projectbegeleiding

Coaching of begeleiding gaat uit van langdurige trajecten. Soms heeft iemand echter een kortdurende reeks contactmomenten nodig om bijvoorbeeld door een moeilij periode heen te komen of een verandering door te maken. In dat geval is er vaak meer mogelijk.